Tomati-pestopirukas

Kuna kõnevõime on mind nähtavasti maha jätnud, siis kõnelegu seekord pildid ise enda eest. Pirukas on mõnus ja pestone, suvised tomatid sobiksid muidugi märksa paremini, aga praegu peavad kärama just need, mis on käepärast.

Tomati-pestopirukas
(inspiratsioon: “100 pirukat 2”)

Põhi:
150 g võid
150 g jahu
1 tl küpsetuspulbrit
100 g riivjuustu

Täidis:
3 muna
250 g hapukoort
3 sl pestot
250 g kirsstomateid
soola
musta pipart
värsket basiilikut

Sega pehme või, küpsetuspulbriga segatud jahu ja riivjuust ühtlases tainaks. Suru tainas 26 cm läbimõõduga pirukavormi põhja ja äärtele ning pane pooleks tunniks külmkappi. Toesta tainaservad fooliumiga, torka kahvliga põhja mõned augud ning küpseta 200-kraadises ahjus 10 minutit. Täidise jaoks sega lahti klopitud munad, hapukoor ja pesto, maitsesta soola ja pipraga. Kalla täidis eelküpsetatud põhjale ning lao peale pooleks lõigatud kirsstomatid. Puista peale veel pipart. Küpseta 200 kraadi juures 25 minutit. Puista peale värsket basiilikut.

Advertisements

3 responses to “Tomati-pestopirukas

  1. Mm, praegu tahaks seda pirukat väga! Aga siis, kui pakuti, sobis ka imeliselt. 🙂

  2. Pingback: Tomati-pestopirukas peekoniga « Askeldused köögis

  3. Pingback: igavesti kakskendkolm. « Tere tulemast päris maailma

Kommenteeri

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s