Angerjasupp

Angerjas?! Suitsuangerjas!

1. Temperatuuri langemine alla 30 kraadi on piisav põhjus otsida välja villased sokid :P.

2. Kohanemine mõttega puhkuse lõppemisest põhjustab paanikalähedast seisundit.

3. Taevasse on ilmunud tähed. Tsitaat luuleklassikuilt- kaardub öö kohal tähtede helendav kõrgus ja igavesti ere mälestus üle kümne aasta tagusest Saaremaa reisist, kui me olime üle kümne aasta nooremad ja naiivsemad ning ühel eriti külmal ööl (pesulõksudega) telgiust sulgema minnes leidsin mere ja männivõrade kohalt tihedalt tähti täis tipitud taeva.

4. Tegin nimekirja. Asjadest ja otsustest, millega mul on vaja järgmise pooleteise nädala jooksul valmis saada. Selles nimekirjas on 12 (k a k s t e i s t!) punkti. Paanika! Paanika, ma ütlen. Oli mul üldse vaja linna ronida!

5. Kui köögis on liiga palav, siis sobib pannkookide küpsetamiseks suitsuahju küttekolle :).

6. Seebihuvilistega kohtume 21. augustil Karilatsis!

Angerjasupp

1,5 kg angerjat
3 l vett
4 kartulit
3 porgandit
2 sibulat
1 dl valget veini
poole sidruni mahl
70 g võid
soola, musta terapipart, loorberilehte
värsket tilli

Pane angerjas ööpäevaks soolvette ligunema, et kala kergelt soolduks ja lima eemalduks. Puhasta kala ja lõika (koos nahaga) 3-4 cm pikkusteks tükkideks. Pane kala külma veega keema, lisa sool, pipar ja loorberilehed. Keeda 10-15 minutit, riisu vaht. Tükelda sibul, kartul ja porgand, prae võis läbi, vala peale valge vein ja lase hetkeks keeda. Kui vahtu enam ei teki, lisa supile köögiviljad, keeda veel paar minutit, lisa sidrunimahl ja hakitud till, lase veerand tundi kaane all seista, nii pehmenevad köögiviljad. Serveerimisel lisa veel hakitud tilli.

Advertisements

Kommenteeri

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s