Röstitud kõrvitsa ja tomati supp

Suutäis soolast ka vahepeale. Et süda läikima ei hakkaks. Mulle kohe äraütlemata meeldib mõte igasugustest aedviljadest, mis oliiviõliga üle valatud, pipart peale puistatud, värskete ürtidega õilistatud ja ahjus ära küpsetatud. Aga mis nendega pärast seda teha? Siin on võimalikud variandid. Antud juhul said nad serveeritud supi kujul – püreestatuna, sulatatud juustu ja krutoonidega. Hää, ma ütlen.

Puhkuse lõpust on möödas kuu aega. Aega läks, aga asja sai lõpuks. Tööle hakkamisest, ma mõtlen. Nüüd kipub juba tunduma, et lausa liiga palju sai. Või siis liiga vähe. See tähendab – liiga vähe und ja liiga palju kohvi. Liiga palju tarvidust kogu aeg kuskile jõuda et cetera. Aga ei ole hullu, seda mõnusam on teha midagi teistmoodi. Teha midagi ammu unustatut, mis kunagi oli endastmõistetav. Teha asju, mis teevad õnnelikuks. Ja siis on elu ikkagi ilus.

Röstitud kõrvitsa ja tomati supp

Röstitud kõrvitsa-tomati supp (neljale)
(allikas: “Toitvad ja tervislikud kõrvitsaroad”)

800 g kõrvitsat
500 g tomateid
6 küüslauguküünt
1 sibul
rosmariini
tüümiani
oliiviõli
1 l köögivilja- või kanapuljongit
200 g toorjuustu
soola
musta pipart
serveerimiseks krutoone

Kuumuta ahi 220 kraadini. Tükelda kõrvits ja laota küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Pane sinna ka tomatid, koorimata sibul ja küüslauk ning tüümiani- ja rosmariinioksad. Nirista peale oliiviõli ja purusta pipart. Rösti 35-40 minutit, keera vahepeal ringi. Koori küpsenud sibul ja küüslauk, eemalda tomatitelt kest ja kõva südamik ning ürtidelt varred. Püreeri kõik koos puljongiga. Kuumuta keemiseni, sega hulka toorjuust ning kuumuta uuesti keemiseni. Maitsesta soola ja/või pipraga.
Serveeri röstitud saiakuubikutega, selleks lõika ciabatta vms kuubikuteks, nirista peale oliiviõli ning rösti 200-kraadises ahjus kuldseks ja krõbedaks.

Röstitud kõrvitsa ja tomati supp

Advertisements

4 responses to “Röstitud kõrvitsa ja tomati supp

  1. Mulle väga maitses 😛

  2. Seda on tore kuulda 🙂

  3. Frieda, Pinnu just kiitis Su suppi nami-nami foorumis kõrvitsateema all: http://www.nami-nami.ee/foorum/viewtopic.php?pid=66797#p66797 🙂

  4. Pingback: Lillkapsa-püreesupp - Kaju Köök

Kommenteeri

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s