Elevandikõrvad

Subjektiivselt valitud mõttekilde

Talv või mis? Täiendava ajakuluga autoakna jääst kraapimiseks ei ole kunagi arvestatud, ümber orienteerumine nõuab aega.

Mingil päeval kohtasin Kaarsilla juures taati, kes nägi välja täpselt nagu Gandalf :).

Tegemist on jälle kuidagi ülemäära siginenud. Liigne agarus on ogarus, sestap ei ole mitte miskit mõtet kõiki asju kohe ära teha – mõni küsimus võib end lihtsalt niisama, ise, ilma liigse sekkumiseta ära lahendada. Aga niimoodi nad muudkui kolivad märkmikus ühelt leheküljelt teisele ja vahepeal paljunevad. Vegetatiivselt.

Novembrikuus ei ole praeguse seisuga üleüldse ühtegi vaba päeva :(.

Sellepärast polegi midagi imestada, et küpsised (on need üldse küpsised? nojah vist ikka) peavad kiiresti valmis saama ja elevandikõrvad on ses suhtes ühed kiiremad ja lollikindlamad.

Elevandikõrvad
(allikas: “Suur küpsetamisraamat”, 2. osa)

500 g lehttainast
2 dl suhkrut
3 tl kaneeli

Rulli tainas küpsetuspaberil 20×40 cm ristkülikuks. Sega suhkur ja kaneel ning raputa pool segust võimalikult ühtlaselt tainale ning vajuta kätega kergelt kinni. Keera tainaplaat küpsetuspaberi abil ümber ning raputa peale teine pool suhkrusegust.
Tõsta tainaplaadi lühemad servad mõttelisele keskjoonele kokku ja korda seda veel kord. Mõlemale poole keskjoont jääb nüüd neli tainakihti. Seejärel tõsta üks pool teise peale (nagu suleksid raamatu), vajuta kergelt kokku, mähi küpsetuspaberisse ja pane pooleks tunniks külmkappi. Seejärel lõika tainapakk terava noaga 0,5 cm paksusteks viiludeks ning tõsta need küpsetuspaberiga kaetud plaadile, jättes vahele 5 cm paisumisruumi. Küpseta 225-kraadises ahjus 7 minutit, pööra teine külg ning küpseta veel 5 minutit. Jahuta restil.

Advertisements

Kommenteeri

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

w

Connecting to %s