Mango-brüleekreemikook

Nädalavahetusel käisin kevadet otsimas. Linnas ja maal. Jõe ääres. Metsas. Botaanikaaias. Siin on väike valik sellest, mida ma leidsin. Ilma sõnadeta.

Kooki ikka ka! 🙂

Mango-brüleekreemikook
(mugandatud: Kodukiri, aprill/2011)

Põhi:
240 g nisujahu
60 g tuhksuhkrut
150 g võid
1 muna
soola

Täidis:
400 g mangopüreed
3 munakollast
30 g maisitärklist
75 g suhkrut
150 g kohupiima
1 sidruni mahl ja riivitud koor
2 dl vahukoort
4 sl pruuni suhkrut

Sõelu jahu kaussi, lisa sool ja tuhksuhkur. Lõika külm või kuubikuteks ja haki jahuga segamini. Lisa lahti klopitud muna ning sega ühtlaseks tainaks (lihtsam on seda teha köögikombainiga). Vormi tainas palliks ja pane toidukilesse mähitult tunniks ajaks külmkappi.
Täidise jaoks klopi munakollased suhkru ja tärklisega lahti, lisa kohupiim, sidrunimahl ja -koor ning mangopüree. Vahusta koor ning sega ettevaatlikult täidisesse.
Rulli tainas õhukeseks kettaks ning tõsta 26 cm läbimõõduga pirukavormi, torka kahvliga põhja mõned augud, toesta ääred fooliumiga ning küpseta 200-kraadises ahjus 10 minutit. Vala täidis eelküpsetatud põhjale, alanda ahju temperatuur 140 kraadile ning küpseta kooki 45-50 minutit. Lase jahtuda. Enne serveerimist puista üle pruuni suhkruga ning pruunista lekklambiga või ahjus grillelemendi all.

Advertisements

7 responses to “Mango-brüleekreemikook

  1. Siit tuleb kevadehõngu 🙂

  2. kohupiima ja kollast kodumuna…
    mahlane mango ja sidrunivitamiin…
    Just see mida üks kevadine kook saab pakkuda!
    Ja veel sinililledega ….Täiuslik!!!

  3. Ahh, küll on kaunis see kevad! Sinilill+näsiniin mu lemmikud, kui saaks nende seltsis päikeselisel (ja kuivamättalisel) metsalagendikul haugata seda kooki ja juua termosega kaasa toodud kohvi – kas oleks siis elu täiuslikkusest midagi puudu.
    Aga pink Emajões – lainetab samamoodi nagu see, kellest kogu aeg räägitakse – vesi. 🙂

  4. Ilus kevad ja isuäratav kook. Midagi sarnast tegin ma kunagi grenadilliga, mangoga on kindlasti veel siidisem ja veel kreemisem see tulemus! Tore, et see kevad ikka lõpuks tuli! 🙂

  5. Peoleo vilistamine käis siia ka veel juurde.
    Tõepoolest, mis võiks olla toredam kevadest 🙂

  6. Kook tundub imeline. kas meenutab ka kreembrülee maitset? Mind pani koogis mõtlema koor, et kreembrülee valmistamiseks kuumutatakse koor, huvitav mis mekk siis koogil oleks… 🙂

  7. Olemuselt ja konsistentsilt meenutab brüleekreemi küll, maitses domineerib mango.

Kommenteeri

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s