Minipavlovad metsmaasikatega

Sääski oli palju. Metsmaasikaid ka – eelmise reede õhtul magama minnes tantsisid silmade ees punased täpid rohelisel taustal :D. Laupäeval igaks juhuks enam maasikale ei läinud, polnuks mõtetki, sest selleks ajaks oli korjajaskonna tihedus tõusnud kahe isendini ühe maasika kohta. Ja sellest ma parem üldse ei räägi, mitu liitrit maasikaid me eelmise nädala kolme korjeretkega koju tõime ;).

Jaanilaupäevase sportimise käigus sai oda pooleks visatud – seda ei teinud küll mina (aga selle eest võitsin naiste arvestuses kõik alad :D). Jaaniussid olid. Lõke oli.

Jaanipäevaks kõrgeks kasvanud oli rohi, aga sõnajalg ei õitsenud mitte. Igasugused muud lilled see-eest küll. Üle üheksa aia ei roninud ja üheksat lille ei korjanud ja keda ma unes nägin, ka ei ütle.

Pannkoogid maasikatoormoosiga olid samuti – ehkki ma need pidin ikkagi ise tegema 🙂 – pavlovatest rääkimata. (Maa)ilma mõtlesin ilusaks ja reaalsusesse tagasi tulla ei tahtnud.

Minipavlovad metsmaasikatega (8 tk)

5 munavalget
veidi soola
270 g suhkrut
2 tl maisitärklist
2 tl vanillisuhkrut
1 tl valge veini äädikat

2 dl vahukoort
300 g kohupiima
suhkrut
metsmaasikaid

Vahusta munavalged tibakese soolaga pehmetipuliseks vahuks, lisa edasi vahustades järk-järgult suhkur ning jätka vahustamist, kuni saad tugeva läikiva vahu. Puista peale maisitärklis, vanillisuhkur ja veiniäädikas ning vahusta veel veidi.
Joonista küpsetuspaberile 8 ringi (ca 7-8 cm läbimõõduga), määri 2/3 munavalgevahust sinna peale, ülejäänust tee pritskoti abil kookidele kõrgemad ääred. Pane pavlovad 150-kraadisesse ahju, küpseta 10 minutit ning alanda siis kuumus 110 kraadini. Küpseta 40 minutit, lülita ahi välja ja lase pavlovatel üleöö ahjus jahtuda.
Sega kohupiim ja vähese suhkruga vahustatud vahukoor ning täida kookide süvendid. Kaunista metsmaasikatega ning serveeri kohe.

Nami-nami kooskokkamine nr. 37 “Oma maa maasikas” tutvustab teisi põnevaid maasikaroogasid.

Advertisements

5 responses to “Minipavlovad metsmaasikatega

  1. Kas sellise küpsetamisega jäi pavlova seest siiski pehmeks? Mõtlesin isegi teha väikeseid pavlovasid. Suurt pavlovat küpsetan 1 h 150kraadises ahjus ning sisu jääb mõnus nätske, kuid hakkasin kahtlema, kas ka väikeste puhul oleks tulemus sama.

  2. Mmm, ei tea, kas selle mahutaks ühe ampsuga suhu. 🙂 Liigendlõugadega kindlasti.

  3. Veronika – jääb seest pehmeks küll, aga eks see sõltub ka ahjust.
    Lenka – ei noh, mis ühe ampsuga, seda tuleb süüa hästi väikese lusikaga ja nautides 😉

  4. Sellest saan ma aru, miks mul suu vett jookseb 😉 Aga sellest ei saa ma aru, miks ma ise Pavlovat kunagi teinud ei ole. See kohutav viga tuleb kohe parandada!

  5. Ilus, lihsalt nii ilus!!!

Kommenteeri

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s