Toidublogardite restoranituur

Eelmisel pühapäeval asus Tartust teele üksteist ennast toidublogijana defineerivat persooni, et astuda läbi maasikafestivalilt ning jätta oma jalajäljed parimate restoranide edetabeli eesotsas figureerivatesse söögikohtadesse. Maasikafestivali raames toimunund Eesti maitsvaimate maasikate valimisel oli eeltöö tehtud eelmisel päeval, meie osaks jäi kaasa lüüa viie finalisti seast võitja välja selgitamisel. Parimaks osutusid Orava talu maasikad Põlvamaalt.

Edasi suundusime restoranituurile. Et nii sisutihedast päevast ja eriilmelistes kohtades pakutust on keeruline pikemalt kirjutada ja ilmsesti poleks see ka kuigi õiglane, sest tegelikult jõudsime valitud restoranidest vilksamisi vaid pealispinda näha, püüan rääkida lasta piltidel. See on üks rammus visuaalne kontsentraat, aga loodetavasti annab veidi ettekujutust detailidest, piltidest ja maitsetest, millega meeled selle päeva jooksul kokku puutusid.

Esimene peatuspaik – Telliskivi loomelinnakus asuv vanasse tööstushoonesse rajatud F-hoone, kus tööstuslikku minevikku pole üritatud peita, vaid detailirikkalt rõhutada. Kogu sisustus on funktsionaalselt second-hand, mis ilmselt võib kas väga või üldse mitte meeldida. Atmosfäär tundus igati mõnus olema

F-hoones degusteerisime: läätsesalsa külmsuitsulõhega

Peatuspaik number kaks – SfääR.

Sfääri peakoka Toomas Läätse valik: küpsetatud siiafilee porgandipüree, basiiliku emulsiooni ja suveporgandite kimbuga, hapukoore panna cotta maasika- ja rabarberikompotiga

Tuur jõudis poole peale traditsioonilist Itaalia kööki esindavas trattorias  La Bottega.

La Bottega kostitas meid suupistete valiku ning tomati ja baklažaani bruschetta‘dega.

Järgmiseks peatuspaigaks oli 2011. aastal Tallinna parimaks restoraniks valitud Chedi.

Chedis degusteerisime: dim sum‘i valik kreveti-bambuse ja kreveti-kammkarbitäidisega, krõbe pardilihasalat pomeli, seedermänniseemnete ja šalottsibulaga

Hotelli Telegraaf restoran Tchaikovsky üllatab noobli atmosfääriga. Interjöör ja õhkkond on väga meeldivad, lisaks äärmiselt kaunis terrass.

Teenindus oli peenelt sõbralik ning iga roa lauda toomisest tehti väike etendus, mis fotoaparaatidega relvastatud blogijate seltskonnale palju elevust valmistas.

Tchaikovskys üllatati meid järgmise roogadega: kergelt suitsutatud lõhe lõhemarja, õunasiidritarretise ja ürtidega; metsaseenepelmeenid suitsujuustukastmega; pavlova a la Tchaikovsky

Restoranituuri (ametliku osa) lõpetasime Ö-s.

Ö-s degusteerisime: soe peedikonsomee, õunaveinis hautatud angerjas värske kurgi ja ürdikreemiga, hõrk linnumaksapatee astelpaju- ja võilillemoosiga, veiselihatartar marineeritud seente ja krõbeda musta leiva chipsiga, joogiks rabarberibellini

Aga sellest kõigest ei olnud meile ikka veel küllalt. Tee peale jäi ju veel Põhjaka mõis. Üksmeelse arvamuse kohaselt oli hädavajalik kiire kõrvalepõige koduteelt maitsmaks Põhjakas Napoleoni kooki. Seda me ka tegime ning sealne atmosfäär ja stiilne kulunud elegants panid päevapikkusele gastronoomilise maratonile väärika punkti.

Oli üks maitsetest ja emotsioonidest rikas päev. Aitäh MTÜ-le Maitseklubi ja Aivar Hansonile! Ja reisiseltskonnale ka! 🙂

Advertisements

Kommenteeri

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s