Tomati tarte tatin

Mis ta nüüd teeb? Vahib seenega tött! Foto: Lenka

Iga kord tundub see võimatuna, aga tegelikult on peaaegu alati nii, et kui oled omadega kaotsi läinud, hiilib elu mõne aja pärast tagasi ja tuletab meelde, et kuule, ilusat on piisavalt. Lõppude lõpuks oleme ju alati osanud enda üle naerda, mis siis et see vahepeal meelest ununenud oli. Tervistav on aeg-ajalt visata nalja peaaegu kõige üle ja mitte jätta pooleldi pühagi puutumata. Eelmine nädalalõpp – rabaretk vol. 3, puškinlik kuldne sügis, praktiliselt piiramatus koguses õuna-martsipanikooki (sellest ehk edaspidi eraldi ;)) ja hetked, mis jäävad, ja inimesed, kes o n, mitte ei jaota paremale ja vasakule lubadusi, mida nad ei kavatsegi pidada. Hääd sõbrad, ilus oli jälle! Sellepärast on väga oluline, et meie kollektiiv jääks monoliitseks ka edaspidi :).

Tomati tarte tatin
(allikas: Puhas rõõm)

300 g kirsstomateid
peotäis värsket tüümiani
2 sl palsamiäädikat
300 g lehttainast
30 g parmesani juustu

Kata võiga määritud (24 cm läbimõõduga) pirukavormi põhi tervete kirsstomatitega. Lisa tüümianilehed, nirista üle palsamiäädikaga ning puista peale pool riivitud parmesanist. Rulli lehttainas õhemaks ning lõika terava noaga pirukavormist veidi suurem ketas. Kata tomatid tainaga, suru tainaservad vastu vormi külgi ja põhja. Raputa peale teine pool parmesanist. Küpseta 200-kraadises ahjus 20-25 minutit. Kummuta vormist serveerimisalusele ning kaunista tüümianiga.

Advertisements

One response to “Tomati tarte tatin

  1. Väga kenad pildid!

Kommenteeri

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s