Õuna-martsipanikook

Mul on miskipärast tunne, et mingil õnnetul kombel on see blogi siin jõudnud teatavas mõttes kliinilise surma staadiumisse. Aga loodetavasti annavad elustamisvõtted siiski tulemusi. K u i sel mõtet on. Kuniks ma nimetet küsimuste üle juurdlen, kostitage ennast õunakoogiga.

Õuna-martsipanikook
(allikas: Anu :))

0,5 kg (pärmi)lehttainast
600 g õunu
150 g martsipani
50 g võid
(1 sl suhkrut)
2 tl kaneeli

Rulli tainas ahjuplaadi suuruseks, tee servadest 1 cm kaugusele terava noaga sisselõige (ära tainast põhjani läbi lõika). Kata tainas riivitud või peeneks tükeldatud martsipaniga (riivimine edeneb paremini, kui martsipani enne sügavkülmas hoida), lao peale puhastatud (vajadusel ka kooritud) ja viilutatud või tükeldatud õunad. Sulata või, sega juurde kaneel ning soovi korral suhkur, nirista segu õuntele ning küpseta kooki 200-kraadises ahjus 25-30 minutit. Serveeri leigelt või jahtunult, soovi korral vanillijäätise, vahukoore või vanillikastmega.

Advertisements

10 responses to “Õuna-martsipanikook

  1. Oh, kui tore! Ikkagi proovisid ära! Kes Sul need söögid ära süüa aitab, ise oled nii pisike? 🙂 See on küll hea mõte, et martsipan riivida, seda peab proovima. Tõeliselt hea kook, peakski millalgi tegema. Mina käin küll Sinu blogi lugemas ja minu ema ka. Nii, et ei mingit kliinilist surma!!! Ootan põnevusega järgmisi hõrgutisi! 🙂 Ole tubli! Näeme!

  2. kliiniline surm on küll kohatu mõte. Toidublogid toetavad ise tehtud toidu kultuuri (vastandatuna valmistoidule, mis globaalselt võimust võtab). Omalt poolt soovitaks kindlasti jätkata, siin on sisukas lugemine. Jõudu kirjutamiseks ja kokkamiseks!

  3. Mõnus kook!

  4. Oi ei!! . Parimaid toidublogisid , huvitavad mõtted, ilusad pildid ja hea muusika! Jätka elustamisvõtteid! Edu!

  5. Avastasin alles hiljuti selle mõnusa lugemispaiga.
    Positiivset juurdlemist 🙂

  6. Just avastasin selle blogi, sest otsisin orsotto retsepti. Loodan, et blogi nüüd kuskil kaduvikku ei lähe.

    Martsipani riivimisest – mul ei ole see välja tulnud, lõpuks kleepub ikka kõik puntraks kokku. Ainuke lahendus ongi martsipani enne külmutada.

  7. Ma tänan poolehoiu eest! 🙂 Katsetame uue kujundusega ja vaatame, kas tuleb vaim peale tagasi.

  8. Mul on sama jama, et kuidagi vana ja väsinud on olla. Värskenduskuur oleks vaja läbi viia. Aga see vajab ettevaatlikku ja rahulikku lähenemist 🙂 Kuigi mulle vana väga meeldis, siis uus on värske ja siin on õhku. Rääkimata muidugi emotsionaalsest lugemisest ja erilistest maitsetest! Ikka pea püsti edasi!

  9. Uus nägu on nägus.

  10. Pingback: Pirni-halvaapirukas | Toidutegu

Kommenteeri

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s