Kunagi olin ma korraliku cannelé-vormi omanik. Siis läks mul korda see sõna otseses mõttes põlema panna. (Puhas vedamine, et maja maha ei põletanud.) Uus vorm õnnestus mõningate raskustega küll hankida, aga vana see päriselt ei asendanud, sest oli palju õhemast silikoonist, ja nii jäi selle sihtotstarbeline kasutamine mõnevõrra soiku.
Enne vabariigi aastapäeva mõlgutasin mõtteid kohukese-aineliste dessertide teemal, aga õiget vaimu peale ei tulnud. Lihtsalt kohupiima, šokolaadi ja moosi kihiti ladumine pokaali ei tundunud päris s e e. Kuni meenusid need õnnetuvõitu cannelé-vormid. Bellissima! Õhukesevõitu silikoon andis ennast valmis kohukeste ümbert üpris edukalt maha kerida, nii et vormist välja võtmisel läks katki ainult üks kohuke. Aastapäevakohukesed astusid loomulikult üles isamaalises rüüs. 🙂
Kohukesed (16 tk)
300 g tumedat šokolaadi
55 g võid
500 g kohupiima
75 g võid
50 g suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
mustasõstratoormoosi
Meelepäraseid lisandeid:
mooniseemneid
kookoshelbeid
pähklipuru jms
Sulata šokolaad veevannil koos võiga ja määri pintsliga silikoonist cannelé-vormide külgedele (muud silikoonvormid sobivad samuti, parem on õhem vorm, millest on valmis kohukest lihtsam tervelt kätte saada). Pane tunniks ajaks külmkappi ja korda protseduuri. Pane uuesti külmkappi tahkuma.
Sega toasoe kohupiim suhkru ja vanillisuhkruga, lisa sulatatud ning veidi jahutatud või ja klopi hästi läbi. Tõsta vormidesse kihiti kohupiimasegu ja moosi, soovi korral ka muid lisandeid. Sulata järelejäänud šokolaad uuesti voolavaks ja kata sellega kohukesed ka pealt. Pane paariks tunniks külmkappi ja eemalda siis kohukesed ettevaatlikult silikoonvormidest (kui kohukesed tunduvad liiga pehmed olevat, võib vormi pooleks tunniks sügavkülma tõsta).
Muusika: Lévon Minassian & Armand Amar “Hovern’engan”. Kaunid, müstilised ja nõiduslikult lummavad helid Armeenia juurtega Prantsuse dudukimängijalt. Igatsus on selle muusika teine nimi.
Imeilus ja ahvatlev!
Mul on ka õhukesest silikoonist cannelé vorm olemas, nii et proovin kindlasti järgi. Seda enam, et meil siin Belgias on kohukestega kehvavõitu.
MeeldibMeeldib
Imeilus tõesti! Täiesti perfektselt teostatud, peab ütlema. Aga see on kuidagi nii Sinu moodi, kõike niiiii ilusti teha :)! Ja palju õnne, et kehvale cannelevormile hea otstarbe leidsid!
MeeldibMeeldib
Suurepärane!
MeeldibMeeldib
Näete, kuis mul kõrvad heast meelest liiguvad, jah? 🙂
MeeldibMeeldib
oohh..imelised kohukesed…
MeeldibMeeldib
Lähen kohe hommikul sobivaid vorme otsima. Kohupiimaga on Austraalias veidi keerulised lood, aga mingi aseaine ehk leiab.
MeeldibMeeldib
Triinu, midagi ricotta-laadset ehk on leida, mis asja ära ajaks?
MeeldibMeeldib
Loen Sinu blogi üsna järjekindlalt. Imetlen toitude filigraanset viimistlust, naudin retseptile eelnevat teksti ja muusikasoovitust. Julgen arvata, et oled imeline inimene.
MeeldibMeeldib
Ivi, aitäh ilusate sõnades eest! Imeline? Vaevalt, küllap lihtsalt inimene, nagu me kõik, oma vigade ja voorustega 🙂
MeeldibMeeldib