Odrajahu-šokolaadikook

Need on kõige pikemad päevad ja kõige lühemad ööd. Kõige valgemad ööd. Uneta ööd.

Ühel niisugusel ööl läksin ma linna, vaatama uue päeva sündi.

Ma jalutasin Emajõe-äärsel paplialleel. Kõndisin Inglisilla all mööda ühe üksildase igatsuse jäetud jalajälgi.

Kõik oli vaikne. Mind jälitas mu enese sammude kaja. Suveööõhk oli täis lubadusi. Täis lootust.

Aga mida ei ole, on tasakaal. Ma tean, et kõik saab korda. Aga palun kinnita seda mulle veel kord. Lihtsalt, et olla kindel, eks.

Muusika: Jacques Brel “Ne me quitte pas”

Odrajahu-šokolaadikook
(mugandatud: Oma Maitse)

175 g võid
180 g tumedat šokolaadi
3 muna
100 g heledat muscovado suhkrut
100 g sarapuupähkleid
150 g odrajahu

Sulata või ja šokolaad madalal kuumusel. Vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks, lisa veidi jahtunud šokolaadisegu. Lisa ka jämedalt hakitud pähklid ja odrajahu ning sega korralikult läbi. Vala tainas võitatud ja odrajahuga üle puistatud 24 cm läbimõõduga vormi ning küpseta 180-kraadises ahjus 20 minutit. Serveeri jahtunult.

Advertisements

2 responses to “Odrajahu-šokolaadikook

  1. Kõik saab korda. Päriselt.

  2. Aitäh, Gerda! Saabki. Mõnikord on lihtsalt vaja kinnitust. 🙂

Kommenteeri

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s