Kirsi-kohupiimakook

Suvel on kirjutamine keeruline. Mitte sellepärast, et puuduks aines, vaid sellepärast, et lihtsatest asjadest kirjutamine ei olegi nii lihtne.

Autoga ringi sõites taban end ikka ja jälle tõdemuselt, kui ilus on Eesti suvi ja kuidas elu järjekordse paradoksina ei õnnestu seda enesesse talletada aina rohkem ja rohkem ringi rabeledes ning aina enam ja enam kogeda püüdes, vaid kõige eredamate hetkede juures hoopistükkis peatudes.

Nautides hommikusi turulkäike, mil võiks lettide vahele tiirutama ning vaatama ja nuusutama jäädagi.

Nautides mittemidagitegemise õndsaid õhtuid saunaterrassil, kui metsa tagant tõuseb sookurgede hüüu saatel naeratav poolkuu, klaasidesse on valatud selle suve jahe jook vinho verde ja kellelgi pole enam mitte midagi öelda, sest kogu seltskond on üksmeelselt ametis värskemast värskema ja lihtsamast lihtsama roaga –  või ning tilli seltsis grillitud haugiga.

Ja nautides praegust hetke, mil ma rõdul kirjutan –  õhtupäike selga soojendamas, mu kõrval laual lõhnab basiilik, lavendel õitseb ning tomatid ja paprikad pottides on ootamatult lopsakaks sirgunud – ja lihtne on olla.

Sellepärast ongi sellest keeruline kirjutada.

Muusika: Jan Garbarek “Red Wind”

*

Erika tordipulbrist kirsi-kohupiimakook on küllap paljudele tuttav. Retsepti algupära on mulle teadmata, olen selle endale mitmeid aastaid tagasi poolloetamatu käekirjaga kuskilt üles kritseldanud.

Tervitused aga siinkohal Piretile! Loodetavasti õnnestub ikka edaspidigi nautida ka Sinu versiooni sellest koogist. 🙂

Kirsi-kohupiimakook

Tainas:
1 pakk Erika tordipulbrit
150 g võid

Täidis:
400 g kohupiima
2 muna
100 g suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
300 g kivideta kirsse

Näpi või ja tordipulber ühtlaseks puruks. Täidise jaoks sega kohupiim, munad, suhkur ja vanilisuhkur ning lisa kividest puhastatud kirsid (sobivad ka nõrutatud kompotikirsid või külmutatud kirsid). Puista 2/3 purust küpsetuspaberiga vooderdatud 24 cm läbimõõduga lahtikäiva vormi põhja. Vala peale kohupiimasegu ning kata ülejäänud puruga. Küpseta 200-kraadises ahjus 30 minutit. Lase enne serveerimist täielikult jahtuda.

Advertisements

One response to “Kirsi-kohupiimakook

  1. Nii mönus ja soojendav tekst.

Kommenteeri

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s