Krõbedad kartulid

See on nüüd jälle ilmselgelt üks ülistuslaul lihtsatele asjadele (ja vahetevahel näib tõtt-öelda, et tegemist on pelgalt illusiooni loomisega). Ühel heal päeval tundus juba hommikul ärgates, et peaks… khm… tööd tegema (puhkamisest lolliks läinud, ütleks mõni). Üldiselt on muidugi üldteada, et kui tekib tahtmine tööd teha, siis on mõistlik oodata, äkki läheb üle. Mina aga kobisin, kohvikruus kaasas, arvuti taha ja töötasin kolm tublit tundi (pühapäev oli, muide). Nagu sellest veel vähe oleks olnud, soovitas sisemine hääl järgmiseks kööki koristama hakata. Koristama?! Mina ja lihtsalt heast peast koristama? Ei-ei, te vist ajate mind kellegagi segamini.

Noh ja lõpuks hakkasingi. Väidetavalt on olemas inimesi, kellele koristada meeldib, aga minu jaoks on see ilma kahtlemata üks hirmsamaid piinamismeetodeid.

Edasi ei jäänud ma enam ootama, kuni kupjast sisehääl käsib mul minna autot pesema või midagi muud k a s u l i k k u tegema. Panin hoopistükkis kartulid keema. Poole protsessi pealt tuli mõte nendega veidi veel edasi toimetada. Sarnast ideed olen kuskil näinud, aga pead ei või ma anda, et see justnimelt nii oli. Maitseained, nagu ikka, on vabalt varieeritavad.

Söömisele tuleb pühenduda täie tõsidusega, sellepärast ma reeglina söömise ajal muude asjadega ei tegele. Sel korral tegin erandi. Krõbedad kartulid, naturaalne siider ja “Kolmanda planeedi saladus” harmoneerusid suurepäraselt. 🙂 I eto nazõvajetsa tortik?!

Muusika: George Michael “A Different Corner”

Krõbedad kartulid

1 kg väikesi värskeid kartuleid
oliiviõli
meresoola
(rosmariini või tüümiani)
4-5 küüslauguküünt

serveerimiseks meresoolahelbeid

Keeda koorega kartulid soolaga maitsestatud vees pehmeks. Pane kartulid ahjupannile ning vajuta iga kartul kahvliga kergelt katki. Sega kartulid õliga läbi, maitsesta meresoolaga, soovi korral lisa rosmariini või tüümiani. Pane juurde ka koorimata küüslauguküüned. Küpseta 200-kraadises ahjus, kuni kartulid on kuldsed ja krõbedad. Tõsta kartulid kaussi, pigista koortest sinna juurde ka röstitud küüslauk, sega läbi, puista peale meresoolahelbeid, soovi korral ka musta pipart ning serveeri kohe.

Advertisements

10 responses to “Krõbedad kartulid

  1. oi, need on ju need maailma kõige paremad kartulid:)

  2. Põikasin just läbi ühest teisest toidublogist ja seal oli ka maailma kõige lihtsamast lihtsam retsept uuena laekunud. Mõnikord tuleb tõepoolest meelde tuletada, et lihtsamast lihtsamad toidud võivad olla need parimad.

  3. See moodus on ka meite pere lemmik, mõned kartulid jätame alustuseks alles ja sööme koheselt või ja soolaga, ülejäänud ahju….

  4. Jessuke, sellistest asjadest peabki kirjutama! Igasugu udu-mudru oskavad inimesed isegi teha, aga säärased lihtsad asjad kas a) unustatakse ära või b) häbenetakse neid. Nii et krõbekartul püünele!

  5. Mulle meeldib küüslaugu asemel köömes, parem kui natuke veel ennem on uhmris purustatud.

  6. Õigust räägite! 🙂
    Keke – just, köömned on ka hea variant, see ununes mul kirja panna.

  7. Kas 200 kraadi on piisav? Olen ise kartuleid pigem 225 juures teinud.

  8. Piisab ikka, lihtsalt natuke rohkem aega kulub kui 225 kraadi juures.

  9. Pingback: Krõbedad kartulid | rallurallikas

  10. Pingback: Krõbedad kartulid | Cook the day away!

Kommenteeri

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s