Ahjuomlett pelmeenide ja tomatitega

Vikerraadio saates “Üks lugu” rääkis Fred Jüssi, kuidas ta oli kunagi ühes oma kirjas Uku Masingule kurtnud, et tema tegevuse tulemused ei ole piisavad. Masing oli seepeale vastanud, et fotosünteesi kasutegur on umbes 1% ning soovida, et kõik asjad õnnestuksid, tähendaks tahta loodusseadusi eirata.

Ma arvan, et seda tasuks endale üleüldse aeg-ajalt meelde tuletada, aga ühtlasi peitub selles loos vastus küsimusele, miks blogi nii visalt täieneb. Olen nimelt samuti olnud järjekordselt hõivatud üritusega loodusseadusi eirata. Kui aega üle jäi, siis üritasin defineerida elu neid aspekte, mis pole defineerimisele ealeski allunud, nagu on inimsuhteid, mis end klassifitseerida ei lase. Kõlab täpselt sellena, mis ta oligi. Tühi töö. Aga ilm oli ilus, rõõmus meel, nii et puhkuse lõpp jõudis kätte ootamatu ebameeldivusena. Tööle?! Mis tähendab tööle?

Nüüd on hommikud helgelt karged ja jalgsi tööle kõndimine päeva kõige parem osa. Ühel niisugusel hommikul mõtteid mõlgutades avastasingi, et on aeg pingutused lõpetada. Keegi ei saaks öelda, et ma pole püüdnud. Aga midagi erilist ja õrna, mis kildudeks kukkus, ei saa enam parandada, ilma et praod näha jääks. See polnud valus avastus, ei, tegi vaid leebelt nukraks. Kuhu ma nüüd panen oma sõnad, kui ma kunagi teada ei saa, mis oli vaikuse taga? Ehkki mis seal muud ikka oli, kui elu oma ebatäiuses ja inimesed on haavatavuses. Või vastupidi.

Mõnikord mõtlen isegi, kas pole täitumisele määratud soovide hulk igaühe elus nii piiratud, et ei tasuks teiste õnne eest paluda.

Muusika: Irene Cara “Flashdance… What a Feeling”

Frittata pelmeenide ja tomatitega

Ahjuomlett pelmeenide ja tomatitega (kahele)

200 g pelmeene
75 g päikesekuivatatud tometeid
peotäis kirsstomateid
2 muna
2 dl kohvikoort
soola, pipart

Lase pelmeenidel veidi sulada ning prae need õlis krõbedaks. Tõsta ahjuvormi, lisa hakitud päikesekuivatatud tomatid. Klopi munad koos kohvikoorega lahti, maitsesta soola ja pipraga ning vala pelmeenidele. Lao peale ka tomatid. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 15-20 minutit.

Frittata pelmeenide ja tomatitega

2 responses to “Ahjuomlett pelmeenide ja tomatitega

  1. Tänan. Unustatud vana, kuid hea…

Kommenteeri

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s