Seitse aastat Toidutegu. Rabarberi-hapukoorekook

Õunapuuõied

Kunagi arutlesime ühes seltskonnas blogide kestmise üle. Blogimise ajalugu pole nii pikk, et oleks juba võimalik rääkida eluaegsetest blogijatest, aga võib-olla ongi kunagi inimesi, kelle kohta saab öelda, et nad on regulaarselt 30, 40 või 50 aastat blogi pidanud.
Seda ma ei tea, kas ma nende hulka kuulun ja eesmärgiks ei kavatse seda ka seada, aga juba (või alles) seitse aastat on õnnestunud vastu pidada. 27. mail 2008 ilmus esimene postitus. Elu on sellest saadik muutunud, Toidutegu on muutunud, aga vajadus aeg-ajalt midagi öelda või pildile paigutada pole päriselt kordagi kadunud.
Peaaegu kõigil neist seitsmest aastast on toimunud ka midagi uut, millesse inimesel õnnestub end mässida juhul, kui ta otsustab oma elu rohkem või vähem kulinaarse nurga alt rohkem või vähem avalikult peegeldada.
Ka kaheksanda blogiaasta algus toob endaga üht-teist kaasa – alates juunist teen kaastööd ajakirjale Kodu & Aed, minu retsepte võib sealt leida rubriigist Tosin torti. Juuninumbrisse sai sefiiriga maasika-tatrarulli retsept.
Tatrajahu sisaldab ka juuresolev retsept, kuna mul oli vaja algretsepti valge nisujahu välja vahetada. Maitseb väga hästi, parim küpsetamise päeval.
Aitäh kõigile, kes te olete nende seitsme aasta jooksul siit juba üle 1,3 miljoni korra läbi astunud!

Rabarberi-hapukoorekook

Rabarberi-hapukoorekook
(allikas: Nami-nami)

Tainas:
100 g võid
85 g suhkrut
50 g hapukoort
1 muna
180 g toortatrajahu
1 tl küpsetuspulbrit

Täidis:
250 g hapukoort
4 sl suhkrut
1 muna
1 tl vanillisuhkrut

Kate:
300 g rabarberit

Vahusta toasoe või suhkruga. Sega juurde hapukoor, muna ja küpsetuspulbriga segatud jahu ning sega tainas ühtlaseks. Suru tainas võitatud 24 cm läbimõõduga vormi põhjale ja servadele.
Sega täidiseained omavahel ja kalla vormi. Kata tükeldatud rabarberiga ja küpseta 200-kraadises ahjus 30 minutit. Lase jahtuda.

Rabarberi-hapukoorekook(1)

7 responses to “Seitse aastat Toidutegu. Rabarberi-hapukoorekook

  1. Niii ilus õunabuoks (ja niiii ilus aastaaeg)!
    Palju õnne seitsme aasta puhul! Ah et 1,3 miljonit – varsti on peaaegu iga eestimaalase kohta keskmiselt üks külastus!🙂

  2. Palju õnne sünnipäeva puhul! Väga tore blogi ja alati nii kaunid fotod🙂

  3. Palju õnne ja suur tänu meid oma rännakutesse kaasamast!

  4. Palju, palju õnne! Jätka ikka samas vaimus🙂

  5. Mina tänan!🙂

  6. Kas toortatrajahu saab ka millegi muuga asendada?

  7. Tavaline nisujahu sobib edukalt, ka täisteranisujahu, aga kui on soov kasutada gluteenivaba jahu, siis peaks sobima näiteks riisi- ja maisijahu pooleks.

Kommenteeri

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s