Tsitruse-juustukoogid

See peaks siin idee poolest olema koht, kus räägitakse toidust, eks ole. Aga no mis ma teha saan, kui mul alalõpmata muud väljendamist vajavad teemad peas on. Oli mul plaanis antud juhtumil toidust rääkida küll, ent – plaan oli hää, välja tuleb nagu alati. Nii et kannatage ära – või kui ei kannata, siirduge otse retsepti juurde. 😀

Ühesõnaga siis, see nõndanimetet sõbrapäev. Üldiselt ma väldin tööpäeva lõpus poes käimist, aga eile sattusin siiski kõikse hullemal kellaajal poodi sidrunit ostma. Inimesed rüselesid kollektiivselt koogi- ja vahuveinileti juures ja isegi õuntel (kilohind 49.90!) oli peal kiri I love you.

Mida ma öelda tahan, on see, et kui kellelgi ei ole just raskekujulist eelsoodumust, siis ei maksaks kaasa minna selle kohustuslikus korras romantikaga, mille sabas lohisevad kõik must be aksessuaarid – küünlavalgus, romantiliseks peetav muusika (plaadilt The Ultimate Collection of Most Romantic Love Songs, KoduExtra, 49 krooni, või midagi sarnast), südamekujuline kook ja odav magus vahuvein – ja arvata, et see on just selline romantika, mida kõik naissoost isikud pikisilmi ootavad. Kusjuures ma o l e n loomu poolest romantik ja need asjad eraldi võetuna ei ole tingimata vastunäidustatud. Mulle suisa meeldib aeg-ajalt kuulata muusikat, mida rafineeritumad inimesed peavad üldiselt saastaks. Tähti, küünlaid ja kaminatuld armastan ma väga. Heast vahuveinist oskan lugu pidada. Aga kõik need asjad, pluss mõni ekstra, koos – ei-ei, see lõpeb surmaga üledoosi või siis vähemalt naeru tõttu. Üks mees minevikust ütles kord, et romantika on kahtlasevõitu väärtusega ettevõtmine, kuuvalgel olevat külm ja pime, kergesti võivat ennast kahvliga torgata ja üleüldse tahaks kõik tegelikult ära tuppa sooja minna, aga ei julge seda öelda. 😛 Oma elu romantilistest hetkedest ma ei räägi, nii isiklikuks ärgem mingem.

Kokkuvõttes – rakendatagu parem fantaasiat ja oldagu spontaansed, see mõjub palju-palju efektiivsemalt kui ülimalt hoolikas planeerimine ja terve hunnik rekvisiite.

Mis te nüüd arvate, kas selle jutu peale tuleb südamekujulisi šokolaadi ja maasikatega koogikesi? Eip, muidugi mitte, sidrun hoopiski 😉 Sellised kevadise moega juustukoogid, pähklise koogipõhja idee Nami-nami sidruni-toorjuustukoogilt.

Tsitruse-juustukoogid

Põhi:
100 g sarapuupähkleid
100 g Digestive küpsiseid
50 g võid

Täidis:
300 g toorjuustu
2 dl vahukoort
1 sidruni mahl ja peenelt riivitud koor
1 laimi mahl
1,5 dl suhkrut
4 želatiinlehte

Jahvata pähklid köögikombainis või saumikseri lõikuriga, sega purustatud küpsistega. Lisa sulatatud või ning suru saadud puru toidukilega vooderdatud väikeste vormide põhja. Täidise valmistamiseks hõõru toorjuust suhkruga vahule, lisa sidruni- ja laimimahl ning peenelt riivitud sidrunikoor. Pane želatiinilehed külma vette paisuma, pigista siis vesi välja ning ahusta lehed väheses kuumas vees. Vala želatiinlahus peene nirena toorjuustuvahu hulka. Viimasena lisa vahustatud koor. Vala täidis vormidesse ning lase vähemalt 5 tundi külmikus seista.

9 responses to “Tsitruse-juustukoogid

  1. Sõbrapäevast samuti eriti lugu ei pea, kuid sidrunikoogist küll 😉 Väga ilusad ja ahvatlevad fotod nagu alati.
    Kust saada selliseid väikseid vorme?

    Meeldib

  2. Need koogid on tehtud samades vormides, milles see magustoit: https://toidutegu.wordpress.com/2010/01/16/riisibruleekreem/
    Vormid vist tõepoolest KoduExtrast 😛

    Meeldib

  3. Assooo…lugesin vist enne retsepti üle ridade ja ei tabanud ära seda toidukile nippi 😉

    Meeldib

  4. Eks ole Jõuludki aina kommertslikumaks muutumas, ja imestan ikka kuis on jaksu sebida poodides riiulite vahel, uudistades. Ja siis veel järjekorrad. Ootan aega mil taas on vahvad Eesti pühad au sees, oma kommetega. Vastlapäev, Jaanid, Mardid, Karid jne kõik ju puha sellised meie oma vahvad sündmused, mil võtta sõbrad kokku ja teha, olla ja rõõmustada.

    Meeldib

  5. Ikka ja jälle vaimustun kõigest sellest, mida siin näen ja loen ! Teisest blogist kaaaa !
    Häid sõpru ja tervist igasse päeva !

    Meeldib

  6. Aitäh, Sant! Samad soovid Sulle! 🙂

    Meeldib

  7. Väga ahvatlev koduleht on. Aga mitu vormikest neid koogikesi tuli?

    Meeldib

  8. Neis vormides tuleb 4 koogikest. U 8 cm läbimõõduga ja 6 cm kõrgused.

    Meeldib

  9. Pingback: Mandliküpsised | Toidutegu

Kommenteeri