Rabarberi-kohupiimakook

See kook jääb mulle vist igavesti seostuma puude istutamisega. Asi sai alguse eelmisel kevadel, kui enamik usinaid kodanikke prügi koristas, meie aga oma väikese, kuid tubli seltskonnaga SS eestvedamisel metsa istutasime. Peaaegu hektarisest lageraielangist sai tulevane kuusemets ja istutajate seltskond premeeris ennast seljanka, grill-liha, kaneelisaiade, vahuveini ja rabarberi-kohupiimakoogiga.  Kook sai nõnda hea, et kogu eelmine kevad kulgeski selle tähe all. Ei saanud siis selgi kevadel tegemata jätta (nii et ei maksa päris tõe pähe võtta mu juttu, et ma ühtegi kooki kaks korda ei tee). Nendest kogustest tuleb korralik plaaditäis kooki – aga ei maksa väiksemate kogustega mässama hakata, esiteks süüakse kõik niikuinii ära 😀 ja teiseks on suurema koogi puhul suhteline vaevanägemise hulk pisut väiksem :P. Maitseb paremini jahtunult, veel parem järgmisel päeval (kui te juhtumisi kannatate nii kaua oodata – kannatamise ja kaua elamise seostele ei maksaks minu meelest küll liialt lootma jääda :P). Retsept veidi mugandatuna raamatust “Rabarberikoogid ja -magustoidud”.

Rabarberi-kohupiimakook

Põhi:
175 g võid
1 dl suhkrut
1 munakollane
5 dl nisujahu
3 tl küpsetuspulbrit
3 tl vanillisuhkrut
1 sl vett

Rabarberikate:
700 g rabarbereid
0,5 dl vett
0,5 dl suhkrut

Kohupiimatäidis:
500 g kohupiima
250 g hapukoort
3 muna
1 munavalge
1 sl vanillisuhkrut
2 dl suhkrut
0,5 dl kartulijahu
0,5 dl rabarberimahla

Vahusta toasoe või suhkruga, lisa vahustamist jätkates munakollane. Sega kuivained omavahel ja lisa vahule. Pane kolmandik tainast kõrvale. Sega ülejäänu hulka 1 sl vett ning kata küpsetuspaberiga kaetud plaat saadud tainaga.
Puhasta rabarberid, tükelda, pane kastrulisse koos vähese vee ja suhkruga. Kuumuta keemiseni, tõsta pliidilt kõrvale ja jäta 15 minutiks kaane alla seisma. Kata tainas nõrutatud rabarberiga (0,5 dl vedelikku hoia täidise jaoks).
Vahusta munakollased suhkrutega. Sega hulka kohupiimapasta koos hapukoore ja kartulijahuga. Vahusta munavalged kõvaks vahuks ja sega koos jahtunud rabarberimahlaga vahu hulka. Vala täidis rabarberitele ja pudista ülejäänud tainas peale. Küpseta 175 kraadi juures 50-60 minutit. Lase jahtuda, lõika tükkideks ja naudi koos sõpradega pärast metsa istutamist :).

9 responses to “Rabarberi-kohupiimakook

  1. Mina küpsetasin ka eelmine nädal seda kooki. Nii hea ja mahlane…

    Meeldib

  2. väga mõnus ja maitsev, õhuline ja mahlane kook sai. ei raatsind jahtumist väga oodata ja nosin vaikselt pisut sooja kooki nämma

    Meeldib

  3. Pingback: Kakaokissell. Nostalgilis-kunstiliselt « Toidutegu

  4. Pingback: Toidutegu-3 ja rummikoogid « Toidutegu

  5. Pingback: Seljanka | Toidutegu

  6. Kui suurele plaadile sellest kogusest kannatab teha? kas täiesti tavaline suur ahjuplaat on ok? t. Pille

    Meeldib

  7. Pingback: Rabarberi-kohupiimakook | Cook the day away!

  8. Pingback: Ubuntu

Kommenteeri