Läätsepasteet praetud sibulaga

Ilmselt ei ole täna veel hilja soovida:

2015

Hakkame aga jälle pihta. Nagu osa teist on tähele pannud, jäi möödunud aasta hetkede (varasemad – 2012, 2013) kirjapanek siin blogis sel korral ära. Proosalisel põhjusel – see 2014 oli üks ilgem ikaldus, nii et isegi mina, kel enda meelest pole mingit probleemi sädemest lõkke süütamise või ühe ainsama emotsionaalse hetke romaani mõõtu paisutamisega, jäin tagasi vaadates hätta.

Uueks aastaks luban eesmärke mitte seada, mõned võimalikud sihid on muidugi silme ees siiski, aga need materialiseeruvad kahtlemata selletagi, et oleks tarvis silmaklappidega varustatult ja mängu ilu märkamata vastavas suunas tormata.

Sama soovin ka teile:

vähem eesmärke, vähem lubadusi,
vähem pealiskaudseid suhteid ja suhtlust,
vähem mõistlikkust ja ülemäärast tõsidust,
vähem lahkumisi ja rohkem kohtumisi,
vähem linna, rohkem metsa,
vähem eksisteerimist ja rohkem elus olemist,
rohkem sisu, rohkem vaikust,
rohkem raamatuid, rohkem hetki,
rohkem kirge, rohkem kallistusi!

31. detsembril 2015 vaatame, kuidas läks.

Muusika: Arve Henriksen “Sorrow and it’s Opposite”

Läätsepasteet praetud sibulaga

Läätsepasteet praetud sibulaga

250 g läätsi
praadimiseks õli
2 sibulat
tšillihelbeid
soola, vürtsköömneid, garam masalat vmt
soovi korral 1 sl pärmihelbeid

Keeda läätsed vastavalt pakendil toodud juhendile ja kurna. Haki sibul, kuumuta pannil õli, prae selles sibulat paar minutit, lisa sool ja tšillihelbed,  vürtsköömned või muud maitseained ning prae sibul kuldseks. Pane kõik koos läätsedega köögikombaini või blenderisse ja töötle ühtlaseks (lisa vajadusel veidi vett, soovi korral ka pisut sidrunimahla). Maitsesta vajadusel täiendavalt ja soovi korral sega juurde pärmihelbed.

Läätsepasteet praetud sibulaga

Advertisements

6 responses to “Läätsepasteet praetud sibulaga

  1. Päris kindlasti läheb pästeet katsetamisele, eeldatavasti jääb ka menüüsse! Kõikide lubamata lubaduste täitumist perenaisele!

  2. Rõõmu ja rahu ja leidmisi ja üllatumisi! Pasteet tundub peale vaadates juba nii nämm 🙂 Loodan ka proovida.

  3. Sille, värske energiaga, uudishimulikult uude aastasse!
    Väärt mõtteid ja edukaid tegusid!
    Pasteeditegu seljataga, väga maitsev. Eriti peale rammusaid pidupäevatoite selline lihtne aga samas eriline. Ei tea, kas sama rooga kikkerhernest + sekka päikesekuivatatud tomatid ka vamistada sobiks?

  4. Kindlasti sobib ka kikerhernes + päikesekuivatatud tomat (need ma lisaks vast koos õliga või kui pole tomat õlis, siis täiendavalt oliiviõli, muidu võib kuiv jääda).
    Läätsed + päikesekuivatatud tomat on mul ka plaanis.

  5. Meeldiv kuulda! Siis herned potti ja huvitavaid maitsvaid tulemusi 🙂

  6. Proovisin seda läätsepasteeti nii päikesekuivatatud tomatitega kui ka ilma. Võimalik, et lisasin tomateid liiga palju, aga ainult praetud sibulatega meeldis mulle rohkem, Aitäh hea idee eest!

Kommenteeri

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s