Nami-Nami kooskokkamine annab ikka aeg-ajalt selliseid virgutavaid impulsse, et sunnib ette võtma mõne asja, mida ma muidu ei viitsiks. Nagu näiteks köögiviljakotletid. Ülikooli ajal toitusin ostetud porgandikotlettidest üpris tihti. Ilmselt siiski mitte liiga tihti, sest maitsevad nad mulle siiamaani. Aga vaat ise teha ei viitsi.
Porgandikotletid
(Retsept mugandatud kokaraamatute klassikast “Valik toiduretsepte”)
800 g porgandit
1 sl võid
1 dl piima
1 dl mannat
soola
2 muna
riivsaia
praadimiseks õli
Koori ja riivi porgandid, hauta või ja piimaga. Lisa manna ja hauta pehmeks. Jahuta segu. Klopi munad lahti, lisa sool. Lisa porgandisegule, sega ühtlaseks ja vormi kotletid. Paneeri riivsaias ning prae kuldpruuniks. Serveeri hapukoorega.
Fotot uuendatud märtsis 2014. Ühtlasi soovitan pigem porgandi keeta tervelt ja riivida pärast keetmist. Kui pärast muna lisamist on tainas väga vedel, võib lisada veidi jahu või riivsaia.
Väga lennukas ja kena foto! Ja ma loodan ise ka väga, et isegi lihtsad nami-nami kooskokkamised on vähemalt osadele kasutajatele “virgutavateks impulssideks”!
MeeldibMeeldib
Proovisin järele ja kotletid tulid tõeliselt maitsvad:))
MeeldibMeeldib
Foto tõesti väga kena ja need kotletid.. mm, mu lemmikud.. porgandi maitse läheb kuumutades niivõrd heaks, need lihtsalt sulavad suus. Suurepärane retsept !! =)
MeeldibMeeldib
Teen just neid kotlette, kuid proovin ahjus teha. Eks paista, mis välja tuleb, aga lõhn on juba hea. Porgandi hulka lisasin ka kaks küünt küüslauku.
MeeldibMeeldib
Minul ei õnnestunud. Võib-olla põhjus selles, et kasutasin hästi peenikest riivi ja ei jäänud selliseid ribasid nagu pildil näha. Ja paneerimiseks kasutasin riibleiba, mitte riivsaia.
MeeldibMeeldib
Milles ebaõnnestumine väljendus? Lagunesid laiali? Segu võis siis liiga vedel olla.
MeeldibMeeldib
Tegin ja no nii head. Ma kohe mitte kuidagi ei suutnud köögist eemale hoida, sest kogu aeg isutas ikka ja jälle uue kotleti järele 🙂
Aitäh!
MeeldibMeeldib