Pirni-sinihallitusjuustupirukas

Kunagi oli aeg, mil ma mingisugust hallitusjuustu ei armastanud, ei sini- ega valgehallitusjuustu. Kuidagi aga läks ometi nii, et kõigepealt hakkas meeldima sinihallitusjuust ja nüüd lõpuks ka valgehallitusjuust. Eelistan siiski esimest. Ka toitudes.

Pirni-sinihallitusjuustupirukas
(retsept raamatust “100 pirukat”)

Põhi:
125 g võid
3 dl jahu

Täidis:
250 g hapukoort
3 muna
100 g sinihallitusjuustu
soola
musta pipart
3-4 küpset pirni
kaunistamiseks kreeka pähkleid
sulavõid pirnide määrimiseks

Hõõru pehme või ja jahu tainaks. Suru 24 cm läbimõõduga vormi põhja ja äärtele ning pane pooleks tunniks külma. Küpseta 225-kraadises ahjus 10 minutit. Täidise jaoks sega hapukoor ja lahtiklopitud munad, murenda hulka sinihallitusjuust. Sega ning maitsesta soola ja pipraga. Vala segu eelküpsetatud põhjale. Lõika pirnid viiludeks ning lao täidisele. Määri pirniviilud sulatatud võiga ning kaunista pirukas kreeka pähklitega. Küpseta 200-kraadises ahjus 30 minutit.

Hästi rabeda põhjaga pirukas, mille mahedale täidisele hallitusjuust maitset lisab. Sobib nii soojalt kui jahtunult (mulle endale meeldis jahtunult isegi rohkem).

Retsepti ja fotot uuendatud oktoobris 2012

Kommenteeri