Normandia õunakook

Õunaaeg jätkub. Prantsusmaale pole ma oma jalga veel saanud, aga kuna on teada, et Normandias tehakse väga head õunasiidrit, siis on ka põhjust arvata, et nad teavad õunakookidestki üht-teist.

Normandia õunakook
(veidi mugandatud: “Õunakoogid”)

350 g lehttainast
500 g õunu
50 g võid
75 g fariinsuhkrut
1 sidruni mahl
2 sl kalvadost

Purusegu:
120 g jahu
50 g fariinsuhkrut
1 tl kaneeli
50 g võid

Vooderda lehttainaga 26 cm läbimõõduga pirukavormi põhi ja servad. Hoia täidise valmistamise ajal külmkpis. Koori õunad, eemalda südamik ja lõika sektoriteks. Sulata pannil või. Lisa suhkur ja kuumuta veidi. Lao õunasektorid pannile ning lisa sidrunimahl. Jätka kuumutamist, panni aeg-ajalt raputades, kuni õunad on pehmed ja vedelik vähenenud. Vala üle kalvadosega (kui seda pole käepärast, võib kasutada brändit) ning tõsta tulelt. Küpseta koogipõhja 200 kraadi juures 10 minutit, kuni see on pruun ja krõbe. Senikaua valmista kate – sega jahu, fariinsuhkur ja kaneel, näpi juurde või ning sega ühtlaseks puruks. Vala õunasegu eelküpsetatud koogipõhjale ning pudista peale purusegu. Küpseta 20 minutit. Maitses soojalt paremini kui jahtunult. Vanillijäätis on lisandina igati omal kohal.

Advertisements

4 responses to “Normandia õunakook

  1. Kurat küll.

    Nüüd mul käivad neelud ja mul ei ole kooki 😦 Peab vist poodi minema materjalide järele…

    Toidublogid on saatanast.

  2. 😀
    Tuttav tunne. Mul läks endalgi kõht tühjaks praegu 😛

  3. Pingback: Veel üks pirukas… ja kook takkaotsa « Tegemised, lugemised, mõtlemised …

  4. Pingback: Normandia õunakook « Askeldused köögis

Kommenteeri

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s