Seemnemüsli

Minu lemmikhommikusöök koosneb nimetatud müslist piima või Hapsiga, lisaks paar teelusikatäit linajahu, tükeldatud banaan ja/või natuke toormoosi. Nii mõneski pealtvaatajas tekitab see kombinatsioon teatavat õudust (“mis jubedust sa sööd?”). 😀 Aga müsli on väga hea. Ausõna.

Seemnemüsli
(allikas: “Pereköögi kokaraamat”)

12 dl täisterakaerahelbeid
2 dl kaerakliisid
2 dl seesamiseemneid
2 dl päevalilleseemneid
2 dl kõrvitsaseemneid
2 dl linaseemneid
0,75 dl oliiviõli
1-1,5 dl mett
2 dl mandleid või sarapuupähkleid

Sega õli ja mesi. Kui mesi on tahke, kuumuta segu pliidil madalal kuumusel pidevalt segades, kuni mesi on sulanud. Mõõda suurde kaussi kaerahelbed, kliid (võivad olla ka nisukliid), kõrvitsa-, seesami-, päevalille- ja linaseemned. Vala üle mee-õliseguga ja sega korralikult läbi. Vala küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja rösti 120 kraadi juures 45 minutit. Sega aeg-ajalt, et müsli ühtlaselt pruunistuks. Lisa mandlid ning rösti veel 10 minutit. Lase plaaditäiel korralikult jahtuda, ainult siis jääb müsli krõbe. Säilita õhukindlalt suletud purgis.

Lisada võib ka rosinaid (jahtunud müslile). Üleüldse võimaldab see müsli igasugust varieerimist, võib lisada just neid seemneid, helbeid ja pähkleid, mis käepärast on ja ahvatlevamana tunduvad. Pärast seda, kui ma müsliteo ette võtsin, ei osta ma enam ühtegi müslit poest, sest need on minu jaoks liiga magusad ja sisaldavad jumal teab mida.

1 responses to “Seemnemüsli

  1. Pingback: Müslibatoonid « Toidutegu

Kommenteeri