Rohelise tee muffinid

Minu värskeim kulinaar-avastus on matcha. Juhtusin sellest mõni aeg tagasi kõigepealt lugema Eva köögilugude blogist. Seejärel Nami-Nami foorumist. Siis oli huvi tee maitse ja toime vastu juba tärganud (ja see imeilus roheline värv!) ja ei jäänud üle muud, kui kaubandusvõrku luurele minna. Ei oska arvata, kas Tartus seda kuskil veel võidaks müüa, aga kaubamaja toiduosakonna vastas asuvas tee- ja kohvipoes oli  matcha pulber täiesti müügil. Kuna puutusin sellega kokku esimest korda elus, igasugune võrdlusalus puudub ja teeasjatundja pole ka kaugeltki mitte, siis kvaliteeti kommenteerida ei oska. Ära proovitud sai. Esiteks joomiseks. Maitse oli, ütleme et… harjumatu. Aga sugugi mitte halb. Uusun, et aja jooksul võib täitsa meeldima hakata. Teiseks leidis pulber tee muffinitesse.

Rohelise tee muffinid
(mugandatud)

180 g jahu
100 g suhkrut
60 g sulatatud võid
50 g tumedat šokolaadi
3 tl kakaopulbrit
0,5 dl piima
3 muna
1,5 sl matcha pulbrit
1,5 tl küpsetuspulbrit

Kuumuta ahi 180 kraadini. Sulata šokolaad veevannil ja lisa kakaopulber. Sega jahu ja küpsetuspulber, lisa suhkruga lahti klopitud munad ja sulatatud või. Jaga tainas kaheks. Poolele lisa 0,25 dl piimaga segatud matcha pulber ja teisele poolele šokolaadisegu ning ülejäänud piim. Kui tainas tundub väga paks, lisa veel veidi piima. Tõsta muffinivormidesse ühele poole pruun ja teisele poole roheline tainas. Sega puust tikuga, et tekiks keerumuster. Küpseta 180 kraadi juures 20 minutit.

5 responses to “Rohelise tee muffinid

  1. vat nende muffinite tegemise pärast ma tahan ka rohelist teed!!! hästi vahva välimusega!!!

    Meeldib

  2. Tõesti vahvalt pruuni-rohekirjud!

    Meeldib

  3. Väga vinge välimusega ja kohe kui sain matcha tee tegin esimesena need muffinid. Väga vinged

    Meeldib

  4. Mu jaoks ongi vist see roheline värv peaaegu et põhiline võlu asja juures. Toit saab nii ilusa värvi ja ei mingit keemiat.

    Meeldib

  5. Roheline tee

    Kui aus olla ei ole see välimus eriti kena, aga maitse kohta ei oska öelda.

    Meeldib

Kommenteeri